Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen leren skiën? - Alpina Skivakanties
Menu


Paul Vanwinghe
14/02/2022

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen leren skiën?

Doorgaans kan een kind vanaf een jaar of 3 op skiles. Dit is de leeftijd die de meeste skischolen aanhouden en het is een leeftijd waarop de meeste kinderen fysiek in staat zijn om te skiën.
Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten als je gaat bepalen of jouw kind oud genoeg is voor skiles.

Kan je kind zonder jou?

Kinderen die naar school, peuterspeelzaal of kinderopvang gaan, hebben er minder moeite mee dat ze door hun ouders in het skiklasje worden ‘achtergelaten’. Als uw kind moeite heeft met afscheid nemen, dan is het wellicht nog te vroeg voor de skiles.

Is je kind zindelijk?

Een skischool is geen kinderopvang. De skileraren zijn heel lief en vriendelijk voor kinderen, maar ze zijn niet pedagogisch opgeleid en verschonen doorgaans ook geen luiers. Je kind moet dus echt zindelijk zijn voordat het begint met skilessen.

Welke verwachtingen heb je?

Bij de overweging of je kind oud genoeg is voor skilessen, moet je ook je eigen verwachtingen  mee nemen. Als je de hoop hebt dat jouw kind binnen een paar weken (jaar) met je mee kunt skiën, dan kan je er beter niet te vroeg mee beginnen. Vind je het alleen maar belangrijk dat ze plezier hebben, of wil je wat tijd om zelf te gaan skiën, dan kan je kind vanaf een jaar of 3 op skiles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws & weetjes

Bekijk Meer

Wat heb ik nodig om te beginnen met skiën ?

Om goed gekleed en met het juiste materiaal naar de sneeuw te vertrekken laat je je best begeleiden.

Meer lezen

Waar op letten op skivakantie met kinderen

Een skivakantie met kinderen is een avontuur dat je best goed voorbereid onderneemt.

Meer lezen

Reserveer bij een vergunde reisorganisatie

Indien je met een gerust hart op skireis wil vertrekken, boek je best bij een reisorganisatie met ervaring en een vergunning...

Meer lezen

REVIEWS

google
Carine Berghof
5.0
04/04/2024

Top organisatie, prachtige vakantie gehad, DANKJEWEL allemaal !!! Zeker tot volgend jaar 😃.

google
Nele Van Doninck
5.0
04/04/2024

Wij hadden een hele fijne vakantie! De organisatie is geweldig en zorgt voor een fantastische beleving, zowel op als naast de piste! Helemaal top!

google
Nele Vandewal
5.0
04/04/2024

Leuke vakantie voor gezinnen! Ondanks de moeilijkere weersomstandigheden (pistes 1 dag gesloten) heeft de organisatie toch steeds naar oplossingen gezocht om er een fijne vakantie voor iedereen van te maken! Goede ski lessen voor beginnende en meer ervaren skiërs.

1ste keer op reis met Alpina skivakanties. Zeer leuke ervaring. Tegenslag met het weer, maar de organisatie wist er steeds een mouw aan te passen.

google
s vdb
5.0
04/04/2024

Heel leuke ervaring! Ondanks dat het weer niet meezat hebben ze alles in het werk gesteld om onze vakantie te doen slagen. Het was onze eerste skireis en de kindjes hebben een super begeleiding gehad en ik sta versteld wat ze al kunnen na een kleine week. Wij boeken volgend jaar opnieuw!

google
Ives Vanstechelman
5.0
04/04/2024

Eerste skivakantie voor onze kindjes was een echt succes met alpina. De organisatie was perfect en de monitoren hebben de kindjes super begeleid.

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen!
Nieuwsbrief
crossarrow-right