Waar op letten op skivakantie met kinderen - Alpina Skivakanties
Menu


Paul Vanwinghe
12/12/2021

Waar op letten op skivakantie met kinderen

Zorg voor goede skikleding

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Zorg voor goede skikleding. Een kind wat nat en koud wordt op de kinderpiste zal geen plezier beleven. Zorg voor een setje comfortabel thermisch ondergoed, een goed skipak en degelijke skihandschoenen.

Ook een skihelm en skibril zijn belangrijk

Skimateriaal kun je huren bij de plaatselijke skiverhuur.  Een goede skibril en skihelm zijn minstens zo belangrijk. Ze beschermen je kind tegen vallen en de invloed van zon en sneeuw.
Je kunt het beste voor je vakantie al een skibril en helm aanschaffen.  Deze zijn in de winkels in Oostenrijk namelijk redelijk prijzig. Een helm krijg je vaak in bruikleen bij de skiverhuur.

Wil je snel resultaat, boek dan je skilessen bij een Vlaamstalige reisorganisatie.

Als je met het gezin een skivakantie boekt, regel je best vooraf je skilessen, dan weet je zeker dat je kind terecht kan bij een skigroepje van hetzelfde skiniveau.. Vooral in de schoolvakanties is het bij de meeste skireisorganisaties erg druk en als je zeker wilt zijn van een plaatsje kan je beter vooraf reserveren.

Reserveer bij een organisatie met een eigen skischool en een animatie-programma voor kinderen, zodat je als ouders ook kan genieten van de skivakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws & weetjes

Bekijk Meer

Wat heb ik nodig om te beginnen met skiën ?

Om goed gekleed en met het juiste materiaal naar de sneeuw te vertrekken laat je je best begeleiden.

Meer lezen

Waar op letten op skivakantie met kinderen

Een skivakantie met kinderen is een avontuur dat je best goed voorbereid onderneemt.

Meer lezen

Reserveer bij een vergunde reisorganisatie

Indien je met een gerust hart op skireis wil vertrekken, boek je best bij een reisorganisatie met ervaring en een vergunning...

Meer lezen

REVIEWS

google
Carine Berghof
5.0
04/04/2024

Top organisatie, prachtige vakantie gehad, DANKJEWEL allemaal !!! Zeker tot volgend jaar 😃.

google
Nele Van Doninck
5.0
04/04/2024

Wij hadden een hele fijne vakantie! De organisatie is geweldig en zorgt voor een fantastische beleving, zowel op als naast de piste! Helemaal top!

google
Nele Vandewal
5.0
04/04/2024

Leuke vakantie voor gezinnen! Ondanks de moeilijkere weersomstandigheden (pistes 1 dag gesloten) heeft de organisatie toch steeds naar oplossingen gezocht om er een fijne vakantie voor iedereen van te maken! Goede ski lessen voor beginnende en meer ervaren skiërs.

1ste keer op reis met Alpina skivakanties. Zeer leuke ervaring. Tegenslag met het weer, maar de organisatie wist er steeds een mouw aan te passen.

google
s vdb
5.0
04/04/2024

Heel leuke ervaring! Ondanks dat het weer niet meezat hebben ze alles in het werk gesteld om onze vakantie te doen slagen. Het was onze eerste skireis en de kindjes hebben een super begeleiding gehad en ik sta versteld wat ze al kunnen na een kleine week. Wij boeken volgend jaar opnieuw!

google
Ives Vanstechelman
5.0
04/04/2024

Eerste skivakantie voor onze kindjes was een echt succes met alpina. De organisatie was perfect en de monitoren hebben de kindjes super begeleid.

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen!
Nieuwsbrief
crossarrow-right