Vlaamstalige skilessen - Alpina Skivakanties
Menu

Vlaamstalige skilessen

NEDERLANDSTALIGE SKILES VOOR ELKE LEEFTIJD

  • Niveau 1 : beginner
  • Niveau 2 : ploegbochten + sleeplift nemen
  • Niveau 3 : basisbochten op rode pistes
  • Niveau 4 : open parallelbochten op rode pistes
  • Niveau 5 : alle pistes

Bij Alpina skivakanties kan je nederlandstalige ski en snowboardlessen volgen voor alle leeftijden.

Voor het begin van de lessen worden de lesgroepen samengesteld. Hierbij wordt vooral ingedeeld naar techniek en durf. Er wordt gestreefd naar homogene groepen.

Op aanvraag kan er ook privéles worden georganiseerd.

Iemand die de lessen niet regelmatig bijwoont loopt de kans niet meer te kunnen volgen. Dit geldt vooral voor beginners en kinderen.

Indien kinderen om deze reden of door ziekte of kwetsuur de lessen niet meer kunnen volgen is er geen opvang en moeten ze worden opgevangen door de ouders.

Er wordt steeds op dezelfde centrale plaats afgesproken tenzij anders meegedeeld door uw reisleider. De laatste lesdag organiseren we een kinderslalom met tijdsopname en een prijsuitreiking. De lesuren kunnen worden aangepast indien dit nodig blijkt, bvb. door de drukte of de weersomstandigheden.

De skilessen zijn niet meer inclusief in onze prijzen. Indien u geen les wenst te volgen, betaalt u hiervoor ook niet meer.
Prijs groepslessen : € 190 /pers/week (les 3-4 jarigen zie snowcamp)

SKILES IN KLEINE GROEPEN

We streven ernaar om lessen te organiseren in zo klein mogelijke groepen om iedereen zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven. De lessen zijn een goede balans tussen het verbeteren van de eigen techniek en zoveel mogelijk te skiën.

EERSTE KEER OP DE LATTEN?

Een heel persoonlijke begeleiding in kleine groepjes geeft meer resultaat. U wordt persoonlijker begeleid zodat u snel bijleert. Uiteraard worden onze skigebieden zo gekozen dat u op een verantwoorde wijze kan beginnen skien op zeer gemakkelijke en vlot toegankelijke pistes.

EIGEN SKIGROEP VOOR JONGEREN

De jongeren worden vanaf 14 jaar zoveel mogelijk in een aparte groep ingedeeld indien het skiniveau dit toelaat.

Het is natuurlijk veel leuker met leeftijdsgenoten in de skigroep.

KINDERSKILES

De lessen voor kinderen kunnen worden gevolgd tot en met 12 jaar.

Hiervan kan worden afgeweken indien een kind graag bij een vriendje, broer of zus in de les zit en indien ze van het zelfde skiniveau zijn. Kinderen worden, indien het niveau het toelaat, zoveel mogelijk samengezet.

Vergevorderde kinderen boven de leeftijd van 10 jaar, worden bij de volwassenen ingedeeld tenzij ze zelf kiezen om bij de kinderen te skiën. Vaak vertoeven kinderen liever bij hun leeftijdsgenootjes.

De kinderen moeten minstens 5 jaar geworden zijn voor het vertrek van de reis of al voldoende ski-ervaring hebben. Jongere kindjes van 3 en 4 jaar kunnen ook leren skiën bij Alpina, in ons SNOWCAMP.

SNOWCAMP 3-4 jarigen

OOK DE KLEINSTEN OP DE SKI'S

In de nieuwjaar- , krokus- en paasvakantie organiseren we het ALPINA snowcamp, "skiles" voor kinderen van 3 tot 4 jaar (pampervrij !)

DE JUISTE BEGELEIDING IS BELANGRIJK !

Maximum 4 kinderen per groep !

De groepjes worden bewust klein gehouden, maximum 4 kinderen per groepje.

Zij worden daar op een speelse manier klaargestoomd om skikampioen te worden.

Spelen in de sneeuw en glijden fijn vinden staan centraal in het snowcamp.

Indien dit aangewezen is laten we kindjes van 5 jaar ook nog aansluiten bij het snowcamp.

Niet alle kinderen zijn even gretig en ze leren niet allemaal even vlug.

Onze monitoren letten hier zorgvuldig op. Een kindje dat hiervoor klaar is, kan naar een kindergroep van een hoger niveau worden gezet, indien gewenst en in overleg met de ouders.
Meer info over ons SNOWCAMP.

REVIEWS

google
Carine Berghof
5.0
04/04/2024

Top organisatie, prachtige vakantie gehad, DANKJEWEL allemaal !!! Zeker tot volgend jaar 😃.

google
Nele Van Doninck
5.0
04/04/2024

Wij hadden een hele fijne vakantie! De organisatie is geweldig en zorgt voor een fantastische beleving, zowel op als naast de piste! Helemaal top!

google
Nele Vandewal
5.0
04/04/2024

Leuke vakantie voor gezinnen! Ondanks de moeilijkere weersomstandigheden (pistes 1 dag gesloten) heeft de organisatie toch steeds naar oplossingen gezocht om er een fijne vakantie voor iedereen van te maken! Goede ski lessen voor beginnende en meer ervaren skiërs.

1ste keer op reis met Alpina skivakanties. Zeer leuke ervaring. Tegenslag met het weer, maar de organisatie wist er steeds een mouw aan te passen.

google
s vdb
5.0
04/04/2024

Heel leuke ervaring! Ondanks dat het weer niet meezat hebben ze alles in het werk gesteld om onze vakantie te doen slagen. Het was onze eerste skireis en de kindjes hebben een super begeleiding gehad en ik sta versteld wat ze al kunnen na een kleine week. Wij boeken volgend jaar opnieuw!

google
Ives Vanstechelman
5.0
04/04/2024

Eerste skivakantie voor onze kindjes was een echt succes met alpina. De organisatie was perfect en de monitoren hebben de kindjes super begeleid.

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen!
Nieuwsbrief
cross