Vlaamstalige skilessen - Alpina Skivakanties
Menu

Vlaamstalige skilessen

NEDERLANDSTALIGE SKILES VOOR ELKE LEEFTIJD

  • Niveau 1 : beginner
  • Niveau 2 : ploegbochten + sleeplift nemen
  • Niveau 3 : basisbochten op rode pistes
  • Niveau 4 : open parallelbochten op rode pistes
  • Niveau 5 : alle pistes

Bij Alpina skivakanties kan je nederlandstalige ski en snowboardlessen volgen voor alle leeftijden.

Voor het begin van de lessen worden de lesgroepen samengesteld. Hierbij wordt vooral ingedeeld naar techniek en durf. Er wordt gestreefd naar homogene groepen.

Op aanvraag kan er ook privéles worden georganiseerd.

Iemand die de lessen niet regelmatig bijwoont loopt de kans niet meer te kunnen volgen. Dit geldt vooral voor beginners en kinderen.

Indien kinderen om deze reden of door ziekte of kwetsuur de lessen niet meer kunnen volgen is er geen opvang en moeten ze worden opgevangen door de ouders.

Er wordt steeds op dezelfde centrale plaats afgesproken tenzij anders meegedeeld door uw reisleider. De laatste lesdag organiseren we een kinderslalom met tijdsopname en een prijsuitreiking. De lesuren kunnen worden aangepast indien dit nodig blijkt, bvb. door de drukte of de weersomstandigheden.

De skilessen zijn niet meer inclusief in onze prijzen. Indien u geen les wenst te volgen, betaalt u hiervoor ook niet meer.
Prijs groepslessen : € 190 /pers/week (les 3-4 jarigen zie snowcamp)

SKILES IN KLEINE GROEPEN

We streven ernaar om lessen te organiseren in zo klein mogelijke groepen om iedereen zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven. De lessen zijn een goede balans tussen het verbeteren van de eigen techniek en zoveel mogelijk te skiën.

EERSTE KEER OP DE LATTEN?

Een heel persoonlijke begeleiding in kleine groepjes geeft meer resultaat. U wordt persoonlijker begeleid zodat u snel bijleert. Uiteraard worden onze skigebieden zo gekozen dat u op een verantwoorde wijze kan beginnen skien op zeer gemakkelijke en vlot toegankelijke pistes.

EIGEN SKIGROEP VOOR JONGEREN

De jongeren worden vanaf 14 jaar zoveel mogelijk in een aparte groep ingedeeld indien het skiniveau dit toelaat.

Het is natuurlijk veel leuker met leeftijdsgenoten in de skigroep.

KINDERSKILES

De lessen voor kinderen kunnen worden gevolgd tot en met 12 jaar.

Hiervan kan worden afgeweken indien een kind graag bij een vriendje, broer of zus in de les zit en indien ze van het zelfde skiniveau zijn. Kinderen worden, indien het niveau het toelaat, zoveel mogelijk samengezet.

Vergevorderde kinderen boven de leeftijd van 10 jaar, worden bij de volwassenen ingedeeld tenzij ze zelf kiezen om bij de kinderen te skiën. Vaak vertoeven kinderen liever bij hun leeftijdsgenootjes.

De kinderen moeten minstens 5 jaar geworden zijn voor het vertrek van de reis of al voldoende ski-ervaring hebben. Jongere kindjes van 3 en 4 jaar kunnen ook leren skiën bij Alpina, in ons SNOWCAMP.

SNOWCAMP 3-4 jarigen

OOK DE KLEINSTEN OP DE SKI'S

In de nieuwjaar- , krokus- en paasvakantie organiseren we het ALPINA snowcamp, "skiles" voor kinderen van 3 tot 4 jaar (pampervrij !)

DE JUISTE BEGELEIDING IS BELANGRIJK !

Maximum 4 kinderen per groep !

De groepjes worden bewust klein gehouden, maximum 4 kinderen per groepje.

Zij worden daar op een speelse manier klaargestoomd om skikampioen te worden.

Spelen in de sneeuw en glijden fijn vinden staan centraal in het snowcamp.

Indien dit aangewezen is laten we kindjes van 5 jaar ook nog aansluiten bij het snowcamp.

Niet alle kinderen zijn even gretig en ze leren niet allemaal even vlug.

Onze monitoren letten hier zorgvuldig op. Een kindje dat hiervoor klaar is, kan naar een kindergroep van een hoger niveau worden gezet, indien gewenst en in overleg met de ouders.
Meer info over ons SNOWCAMP.

REVIEWS

google
annelies de ruyter
5.0
25/02/2024

Supervakantie achter de rug . Ikzelf, mijn dochter en mijn vader mega genoten ! Voor ieder wat wils ☺️ aanrader !

google
Katrin Sano
5.0
18/02/2024

Voor ons was het onze eerste skivakantie als gezinnetje met een 3-jarige en 5-jarige. Vanaf minuut 1 voelden we ons thuis en waren onze kindjes mee in het skiverhaal. Extra dank aan de geweldige monis voor jullie perfecte approach naar onze kinderen toe. Alles vlekkeloos en zonder moeite, de kleine kinderen werden zelfs opgehaald aan het hotel, als ouders moet je alleen maar denken om de ski kleren aan te doen en voor de rest heb je geen zorgen. Geweldige rand activiteiten, volledig vrijblijvend en ifv de kindjes en/of families! Bedankt team Alpina !

facebook
Elisabeth Thoen
recommends
18/02/2024

Wat een onvergetelijke skireis! Met kinderen gaan skiën is niet altijd even makkelijk, maar dankzij het Alpinateam was het dit keer echt vakantie voor iedereen: professionele skilessen, geweldige animatie in de namiddag, lekker eten en vooral heel veel plezier en gezelligheid. Een echte aanrader ! 5 sterren is nog te weinig ;). Bedankt aan alle monitoren van Krokus 2024!

google
Elisabeth Thoen
5.0
18/02/2024

Wat een onvergetelijke skireis! Met kinderen gaan skiën is niet altijd even makkelijk, maar dankzij het Alpinateam was het dit keer echt vakantie voor iedereen: professionele skilessen, geweldige animatie in de namiddag, lekker eten en vooral heel veel plezier en gezelligheid. Een echte aanrader ! 5 sterren is nog te weinig ;). Bedankt aan alle monitoren van Krokus 2024!

google
Kim Saey
5.0
18/02/2024

Eerste keer met alpina op skivakantie, hen gewoon gevonden op internet bij gezinsvakanties en wat een fantastische vakantie hebben wij gehad ❤️ Wat onze dochter presteert na 1 week skiën is gewoon bewonderenswaardig, allemaal dankzij de enthousiaste, lieve en gemotiveerde monitoren. De goed georganiseerde activiteiten zitten zeer goed in mekaar en zijn een plezier voor jong en oud. Niets was te veel, wij hebben genoten. Tot de volgende! 🎿⛷️❤️

facebook
Kim Saey
recommends
17/02/2024

Eerste keer met Alpina op skivakantie. Wat een fantastische reis! Een grote aanrader voor iedereen die houdt van sfeer, gezelligheid en natuurlijk skiën. Onze dochter verbaasde ons na 6 dagen op latten met haar kunnen, dit mede door de professionele en enthousiaste monitoren en organisatie 👌🏼 Ons zien ze zeker terug ❤️

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen!
Nieuwsbrief
cross